Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός έχει κοντραριστεί ξανά με την Φερεντσβάρος πριν από 27 χρόνια!

Η Φερεντσβάρος ξυπνά μνήμες στον Ολυμπιακό, αφού οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί ξανά τη σεζόν 1996/97 με τους Ούγγρους να προκρίνονται στην επόμενη φάση του UEFA Cup.

Μια ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν βρίσκει στον δρόμο του στα playoffs του Europa Conference League o Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν την Φερεντσβάρος, με τις δύο ομάδες να έχουν κοντραριστεί ξανά πριν από 27 χρόνια.

Ήταν η σεζόν 1996/97, όταν ο Ολυμπιακός και η Φερεντσβάρος διασταύρωσαν τα ξίφη της στο UEFA Cup. Με τους Πειραιώτες τελικά να μένουν εκτός συνέχειας μετά τα διπλά ματς με τους Ούγγρους, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους.

Το πρώτο ματς των ομάδων είχε διεξαχθεί στην Ουγγαρία στις 10 Σεπτεμβρίου του 1996. Ο ουγγρικός σύλλογος προηγήθηκε με τον Ζαβάντσκι στο 11’, με τον Ίλια Ίβιτς να ισοφαρίζει στο 29ο λεπτό. Παρόλα αυτά, το αυτογκόλ του Βαρεσάνοβιτς στο 35’ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Αράνι στο 52’ κλείδωσαν τη νίκη με 3-1 και έκαναν μεγάλο βήμα πρόκρισης.



Η ρεβάνς είχε διεξαχθεί στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» στις 24 Σεπτεμβρίου του 1996. Η Φερεντσβάρος είχε προηγηθεί με τον Μιριούτα στο 22’, με τον Ολυμπιακό να απαντά πέντε λεπτά αργότερα με τον Ίλια Ίβιτς. Οι Ούγγροι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Λίμπεργκερ, αλλά οι Πειραιώτες κατάφεραν να απαντήσουν ξανά με γκολ του Ηλία Σαπάνη στο 76ο λεπτό. Αυτό, όμως, δεν έφτανε και η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έμεινε εκτός συνέχειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x